Lezárult pályázat

Lezárult az Eklézsia Alapítvány az Arnóti Református Gyülekezetért és Arnót Községért NEAE-KP-1-2022/1-000002 azonosítószámú pályázata, melynek neve: Összefogás egy élő polgári közösségért Arnóton.

Az alapítvány egész évi működéséhez szükséges eszközöket rendben beszereztük. Szükséges volt két darab hangfal szettre, amiket a rendezvények alkalmával tudunk rendszeresen használni. A beszerzett modern többfunkciós kávéfőző szintén a rendezvények lebonyolításában nyújt segítséget, hiszen  automata funkciójával megkönnyíti a vendéglátást. A hagyományápolást szolgálja az ipari dagasztógép beszerzése, hiszen az alapítvány tulajdonában álló épület rendelkezik kemencével, melyben hagyományos házi sütésű kenyerek készítését tanuljuk, illetve tovább házi jellegű péktermékek készítésének tudását adjuk át az érdeklődőknek. A sátorponyva a téli időszakban szolgálja a rendezvények könnyebb megvalósíthatóságát. Az aszalógép a bio táplálkozás és az otthon termő gyümölcsök felhasználását célozza meg, egy elfeledett tevékenységet felelevenítve, amiben szinte minden otthon megtermelhető zöldség és gyümölcs aszalását népszerűsíti és teszi lehetővé. Szintén a kiskerti kultúra és a hagyományőrzés fontosságára hívta fel a figyelmet a kétféle gyümölcscentrifuga beszerzése, mellyel vegyszermentes, és házilag elkészíthető egészséges és természetes italok nyerhetőek ki segítségükkel. Ezek felszolgálására szolgál a két darab italadagoló, mely megkönnyíti a rendezvényeinken az egészséges italok felszolgálását, különösen a gyermekek számára.

A programok megvalósítása terv szerint megtörtént. A két kiskoncert és a keresztyén fesztivál nagyfellépője színesítette az alapítvány éves repertoárját.

A hagyományőrző kézműves programokhoz beszerzett alapanyagok segítettek abban, hogy az ünnepi játszóházak és foglalkozások rendben megvalósításra kerülhessenek.

 

A megvalósított programok:

Eklézsia keresztyén fesztivál

Helyszín: Református Gyülekezeti ház udvara (Petőfi u. 98.)

Program: Előadás, köszöntők, koncert, étkezés, szabadfoglalkozás és játékok, szervezett programlehetőségek

Résztvevők száma: kb 250 fő 

 

Adventi koncert

Helyszín: Református Gyülekezeti ház (Petőfi u. 98.)

Program: Köszöntők, koncert, beszámoló az advent jelentőségéről, szeretetvendégség

Résztvevők száma: kb 50 fő 

 

Szécsi Viki koncert

Helyszín: Eklézsia ház (Petőfi u. 75.)

Program: Köszöntők, koncert, állófogadás, kötetlen beszélgetés

Résztvevők száma: kb 100 fő 

 

A beszerzett eszközök és a megvalósított programok az alapítvány jelenlétét erősítették nemcsak a településen, hanem az egész Sajó völgyében is. Az elérhető emberek bázisa tovább erősödött, mely által az alapvető célkitűzéseink érdekében később rendezendő alkalmak is jobban szervezhetőek. Napjainkban egy bevezetett trendnek magán túlmutató értéke is van. Amennyiben ez a brand kikerül a köztudatból, úgy annak visszavezetése kétes sikerül. Úgy gondoljuk, hogy a támogatás felhasználásával megőriztük az Eklézsia Alapítvány szokásos jó hírnevét, sőt igyekeztünk azon növelni is. Legnagyobb eredménynek azt tartjuk, hogy az alapítvány neve által fémjelzett tevékenységek és a támogatásból megszervezett programok nagy vonzerejűek, és mára bejáratott érdeklődői körrel rendelkeznek.

Hasonló anyagaink

Lezárult pályázat

Lezárult az EKCP-KP-1-2023/1-000009 sz. pályázat, melynek keretében a gyülekezet presbitériuma és szolgáló közössége Pálházán találkozott, hogy a gyülekezet helyzetét értékelje.