Újévi fogadást adtak az Arnóti Reformátusok

Újévi fogadást adott az Arnóti Református Missziói Egyházközség a gyülekezeti házában január 9-én. Az eseményre a képviselő-testület tagjait, a község jegyzőjét, az intézmények képviselőit, az alapítvány munkatársait, a helyi orvosokat és patikusokat és a helyi szolgálattevőket hívták meg, de nem ez volt az egyetlen hagyomány, melyhez hű maradt a gyülekezet.

A rendezvényt most is Szécsi Viktória énekes, a Lévay József Református Gimnázium volt diákja nyitotta műsorával, majd ünnepi gondolatok következtek.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy először 2009-ben járt a gyülekezetben, azóta minden évben ellátogat hozzájuk. Meglátása szerint a január az évnek az az időszaka, amikor egyszerre nyílik lehetőség a visszatekintésre és a tervezésre.

A politikus utalva 2015 egyik legnagyobb társadalmi kihívására, a migránsválságra arra buzdított, hogy "vállaljuk büszkén magyarságunkat, véleményünket azokkal szemben, akik meg akarják tagadni a keresztyénséget Európában", majd a kormány családpolitikájáról beszélt.

Rácsok András az újévi fogadást a "gyümölcsbetakarításhoz" hasonlította, így mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt évben támogatták a gyülekezet épülését. Beszédében a hagyományok fontosságára és az egyéni felelősségvállalásra hívta fel a figyelmet.

"A hagyományok segíthetik az együtt gondolkodást és a település előre haladását (...) A jó polgár és jó keresztyén ember arról ismerszik meg, hogy felismeri felelősségét szűkebb és tágabb közösségére nézve." Végül Jézus Krisztus tanítását állította a középpontba: "Jobb adni, mint elvenni!"

A rendezvény további részében a vendégek közös koccintás kíséretében beszámoltak az elmúlt év tapasztalatairól és megosztották terveiket, elképzeléseiket a 2016-os évre.

Kojsza Péter

Hasonló anyagaink

Lezárult pályázat

Lezárult az Eklézsia Alapítvány az Arnóti Református Gyülekezetért és Arnót Községért "Értékalapú közösségformálás Arnóton" elnevezésű NEAO-KP-1-2023/2-001321 azonosítójú pályázat.