Jelölőlap a presbiterválasztáshoz

Innen letölthető a presbiterválasztáshoz szükséges jelölőlap illetve pár hasznos információ is megtalálható. 

A Magyarországi Református Egyházban ebben az évben mindenütt, így az Arnóti Református Missziói Egyházközségben is presbiteri és gondnoki tisztújítás lesz újabb hatéves ciklusra. Gyülekezetünk presbitériuma elindította a választási folyamatot, a jelölési időszakba léptünk. Jelölni az egyházközségnél kérhető jelölőlapok kitöltésével lehet, melyet a gyülekezeti ház előtérben kihelyezett dobozba kell bedobni legkésőbb október 31-éig. A presbiterválasztás vasárnapja november 26-a lesz.

A presbiterválasztás tételes menete:
- Szeptembeben megalalkult a választási és szavazatszámláló bizottság
- Októberben van folyamatban a jelölési időszak
- Október 31-e után a jelölési időszak lezártával a választási bizottság és a presbitérium megvizsgálja a jelöltek névsorát, megvizsgálják választhatóságukat és nyilatkozatot kérnek tőlük arról vállalják-e a tésztségekre való jelölést.
- Ez a folyamat adja meg a jelöltek végleges listáját, akiket legkésőbb a választás előtti vasárnapig bemutatkozásra is kérünk, terveink szerint gyülekezeti újságunk segítségét is kérve.
- A presbiterválasztás vasárnapja november 26-án lesz, egyházközségi közgyűlés formájában, melyen a gyülekezet megválasztja a 2018. január 1-jétől hivatalba lépő presbitériumot, akik hat évig lesznek majd gyülekezetünk vezető testületének tagjai.

A jelölőlap letölthető innen! Kérjük hozza be személyesen a gyülekezeti házba. 

Hasonló anyagaink

Lezárult pályázat

Lezárult az Eklézsia Alapítvány az Arnóti Református Gyülekezetért és Arnót Községért "Értékalapú közösségformálás Arnóton" elnevezésű NEAO-KP-1-2023/2-001321 azonosítójú pályázat.